Podczas Dni Polskich w Kaprun słynny mistrz kuchni poprowadzi kurs gotowania, na którym znani artyści nauczą się przyrządzać m.in. sushi po polsku.
– „Pokażę, jak ugotować potrawy z pozoru skomplikowane, które najczęściej jada się w restauracjach” – opowiada Karol Okrasa w rozmowie z XOXO. – „Najpierw proste risotto. Zaprezentuję kilka fajnych i szybkich przepisów na to wyśmienite włoskie danie”. Żeby nie było zbyt łatwo Karol wymyślił, że nauczy gwiazdy robić słynny i bardzo drogi pasztet z wątróbek drobiowych. – „Wykwintne Foie Grass na słodko i przysmaki z kurzych wątróbek, a na końcu coś specjalnego”. Wachlarz smaków kuchni świata zwieńczy orientalna potrawa. – „Wszyscy uwielbiamy sushi. Zaprezentuję to danie w dwóch wersjach po polsku i japońsku, z różnymi dodatkami i sosami. Będziemy się tematem sushi bawić na różne sposoby” – opowiada kuchmistrz. Warsztaty kulinarne w tym roku będą połączone z panelem winnym. Każdego dnia gwiazdy wraz z nauczycielem będą szukały idealnego połączenia jedzenia z winami. Do degustacji udostępnione zostaną Australijskie wina Jacob’s Creek oraz trunki Nowo Zelandzkie z winnicy Montana.
sc
Komentarz tylko dla zalogowanych
Uwaga!
Ta podstrona może zawierać treści o charakterze erotycznym, wulgarnym lub kontrowersyjnym. Przechodząc na tę podstronę
oświadczasz, że dokonujesz tego w pełni świadomie i dobrowolnie oraz że posiadasz ukończone 18 lat.