Znany z Antyradia, prowadzący program „Gastrofaza”, Paweł Loroch zdradza kulinarne sposoby walki z duchotą i gorącem. Specjaliści od diet i urody radzą by pić przynajmniej dwa litry wody dziennie, jednak radiowiec podzielił się z XOXO innymi znacznie smaczniejszymi przepisami na orzeźwiające drinki i napoje.
– „Hiszpanie by schłodzić organizm mieszają w skali 1:1 lemoniadę z piwem. Oczywiście rozwodniony alkohol nie spowoduje upicia tylko orzeźwi. Bardzo dobry napój na upał” – poleca Paweł Loroch w rozmowie z XOXO. A co można przygotować odpoczywając na działce, gdzie na wyciągnięcie ręki dostępne są owoce sezonowe?
– „Najlepszy jest tak zwany smoothies czyli napoje ze zmiksowanego lodu ze świeżymi owocami. W kawiarniach można kupić je za 15 zł, a w domowych warunkach każdy jest w stanie zrobić chłodzący deser w nieograniczonych ilościach” – dodaje. Wzorem kuchni arabskiej Loroch poleca picie... gorącej herbaty. Tak, ten napój ochładza organizm. Najlepiej działa herbata zmieszana z gałązką świeżej mięty i duża ilością cukru.
sc
Komentarz tylko dla zalogowanych
Uwaga!
Ta podstrona może zawierać treści o charakterze erotycznym, wulgarnym lub kontrowersyjnym. Przechodząc na tę podstronę
oświadczasz, że dokonujesz tego w pełni świadomie i dobrowolnie oraz że posiadasz ukończone 18 lat.